Trühvlite säilitamine

Värskete trühvlite õige säilitamine nõuab tähelepanu ja hoolt.

Pärast korjamist puhastatakse värsked trühvlid kõigepealt õrna harjaga põhjalikult jooksva külma vee all, et eemaldada muld. Trühvlid on tundlikud organismid, mis dehüdreeruvad ja kaotavad üsna kiiresti oma lõhna, mistõttu tuleb need võimalikult ruttu ära tarbida. Antud eripära tõttu korjatakse trühvleid ainult tellimuse alusel, et pakkuda klientidele kõrgkvaliteetset värsket toodet ja parimat maitseelamust.

Arvestades, et niiskus mõjutab trühvlite kvaliteeti ja vähendab häid omadusi, tuleb neid enne kasutamist ja kasutamise ajal hoida külmkapis pehme paberi sees kaanetatud purgis. Soovitatavalt hoida külmkapi ukse sees kuna seal on vähem kondensaati. Paberrätikut igapäevaselt vahetades tagab selline säilitusviis trühvli kõrge kvaliteedi. Juhul kui trühvel muutub pehmeks, tuleb see kohe ära tarbida kuna see on märk sellest, et trühvel on jõudnud viimase küpsusastmeni.